Iedereen weet dat topsporters gezond eten. Waarom zou niet iedereen gezond kunnen eten?! Om déze reden brengt StarMeal nu ook Energy Salades!

Energy Salades, dat is een volledig gamma van koude maaltijden, gekozen door onze nationale sporthelden: Kim Clijsters, Tia Hellebaut, Sven Nys, Kirsten Flipkens, Hans van Alphen, Marieke Vervoort, Tom Boonen en Stefan Everts!

Energy Salades zijn gezonde porties koolhydraten, essentiële eiwitten en een heleboel verse groenten! Proef maar eens van Svens fusilli ham, lekker én boordevol verse groenten! Of van Kims mediterraanse taboulé: 100% groenten, maar wel met genoeg power om je de hele dag in topvorm te voelen! Wie wil er zich nu niet een hele dag topfit voelen? Of hou jij het liever fris en luchtig? Wedden dat Tia’s salade met geitenkaas en peperkoek jou dan soelaas biedt! En voor de vleeseters onder ons presenteert Stefan jou graag zijn salade met kip en balsamico!

 

Is het nu om je namiddagdipje door te komen, omdat je honger hebt, … of gewoon om de gezonde goesting? Deze Energy Salades geven jou een gezond alternatief. En natuurlijk lekker als altijd!

 
Wat legt Energy Salades op je bord?

Een gezonde portie koolhydraten

Wat zijn koolhydraten?

Ruwweg gezegd wordt er een onderscheid gemaakt tussen verteerbare en niet-verteerbare koolhydraten. Verteerbare koolhydraten zijn deze die het lichaam opneemt en omzet in energie. Hierin maken we onderscheid tussen complexe koolhydraten of trage suikers en enkelvoudige koolhydraten of snelle suikers. 

Essentiële eiwitten

Waarom?

Groei, herstel en vernieuwing! (van spieren, botten, haar, nagels, huid, bloed, …)

Dit maakt eiwitten ook zo belangrijk voor sporters. Het zorgt er immers voor dat de spieren na fysieke belasting de recuperatie krijgen die ze nodig hebben!

Waar zitten zij in Energy Salades?

  • In de kip en het ei van Stefan S72 Everts


Een heleboel verse
groenten

Waarom?

Omdat zij boordevol vitaminen, mineralen en vezels zitten! Vitaminen zijn hulpstoffen die geen calorieën leveren, maar onmisbaar zijn om groei, gezondheid, normale vertering en stofwisseling en lichamelijk welzijn mogelijk te maken.. Op die manier zorgen vitaminen ervoor dat als wij energierijke voeding eten, wij daar ook daadwerkelijk energie van krijgen! Mineralen zijn dan weer van belang voor de groei, het skelet, de immuniteit, enz. Ze behoren tot de essentiële bouwstoffen van ons lichaam. Essentieel, omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en we ze dus via de voeding moeten opnemen.

Meer info

Wat betekenen al die kleuren?

Groenten vind je terug in alle kleuren van de regenboog! Hoe komt dit nu? Groen, geel, rood, oranje,… elke kleur staat voor een bepaalde voedingsstof. Zo zorgt de oranjerode stof in wortels en tomaten (bètacaroteen) ervoor dat ons lichaam vitamine A (beschermer van huid en ogen) aanmaakt. De groene stof in groene groenten (chlorofyl) bevordert onze darmwerking. Diepgeel, wat onder andere in eierdooiers zit, bevat dan weer veel vitamine B (goed voor energiestofwisseling in ons lijf).

Waar vind je ze terug in Energy Salades?

  • Overal!

StarMeal
& Friends

Enter your StarMeal username.
Enter the password that accompanies your username.
Wachtwoord vergeten?

Nog geen deel van de familie?

  • Bekijk hier het filmpje van Hans van Alphen
  • Bekijk hier het filmpje van Stefan Everts
  • Bekijk hier het filmpje van Kirsten Flipkens

Facebook
“Eten met het gezin dat is qualitytime. En daar past StarMeal prima bij. ”
Tijd om je leven te beteren?