Vaakst gestelde vragen

Bij StarMeal vinden we goeie informatie heel belangrijk. Dus als je graag iets over ons wil weten, mag je dat altijd vragen. Velen deden het je trouwens al voor.Hieronder een verzameling van de vaakst gestelde vragen. En van hun antwoorden, uiteraard.

Antwoord door Patrick

In onderstaand document vind je de voordelen van een StarMeal maaltijd!

 

Download StarMealvsBroodje.pdf

Antwoord door Patrick

Een volwassen vrouw met een normaal gewicht heeft ongeveer 2000 tot 2400 kcal per dag nodig om op gewicht te blijven, een volwassen man met een normaal gewicht 2400 tot 2800 kcal. De energiebehoefte hangt natuurlijk af van de activiteit. Een vrouw die veel sport doet zal meer energie nodig hebben dan een man die geen sport doet. Als de dagelijkse behoefte op 2500 kcal ligt, en men neemt 3500 kcal op, dan gaat er 1000 kcal onder vorm van reserveenergie naar het vetweefsel. Een kilogram lichaamsvet is 7000 kcal. Als men dus een week lang 3500 kcal inneemt, dan komt er een kilogram lichaamsvet bij. Bij de meeste mensen gaat er echter veel subtieler: als men een jaar lang 2525 kcal opneemt in plaats van de nodige 2500 kcal, dan komt er ook een kilogram lichaamsvet bij. Een vermageringsdieet betekent gewoon minder energie opnemen dan men verbruikt.

Over dit onderwerp hebben wij verschillende vragen ontvangen. Lees hier de 10 vaakst gestelde vragen over vermageren.

Antwoord door Patrick

Voedingscholesterol heeft zeker een invloed op het bloedcholesterolgehalte, maar vooral bij een deel van de populatie dat gevoeliger is wat betreft cholesterolopname. Het probleem is dat men deze personen niet op voorhand kan herkennen. Gemiddeld zal het bloedcholesterolgehalte na inname van 100 mg voedingscholesterol met 2 tot 3 mg stijgen, wat uiteindelijk zeer weinig is. Voedingscholesterol zal dus de LDL-cholesterol doen stijgen, maar minder dan verzadigde vetten. Dit betekent dat eieren minder schadelijk zijn dan boter, vette kaassoorten en vette vleeswaren.

Over dit onderwerp hebben wij verschillende vragen ontvangen. Lees hier de 10 vaakst gestelde vragen over cholesterol.

Antwoord door Patrick

Fastfood maakt deel uit van onze Westerse eetcultuur, de algemene voedingswaarde is echter dramatisch slecht. Deze gerechten bevatten enerzijds veel energie en vetten, anderzijds is het gehalte aan vitamines en mineralen zeer laag.

Wat is het voordeel van StarMeal maaltijden vergeleken met fastfood?

Om deze oefening te doen, kozen we willekeurig voor vier bekende gerechten uit het assortiment van een gekende hamburgertent: we kozen voor een BigMac, ChickenGourmet en RoyalDeluxe, telkens met een portie frieten. Deze keten heeft echter eveneens gezonde salades in het assortiment, en we kozen voor een CaesarSalad. De analysecijfers van de gerechten worden geleverd door de fabrikant zelf, die een intelligent systeem ontwikkelde om de voedingswaarde van de gerechten op correcte wijze weer te geven. Ter vergelijking berekenden we de gemiddelde samenstelling van tien StarMeal maaltijden.

Lees hier meer over ons onderzoek

Antwoord door Patrick

Om deze vraag te beantwoorden, werd in 2004 een voedselconsumptiepeiling gehouden. Het doel van dergelijk onderzoek is om de eet- en leefgewoonten van een bevolking te evalueren. Men kan uiteraard onmogelijk tien miljoen Belgen gaan bevragen, vandaar dat gewerkt wordt met steekproeven. Deze steekproef moet uiteraard representatief zijn voor de ganse bevolking, m.a.w. moet deze kleine groep alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigen. De onderzoekers selecteerden 3200 personen, waarvan 1850 uit het Vlaamse Gewest, 1050 uit het Waals Gewest en 300 uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Slechts 31,3% van de mannen en 43,8% van de vrouwen eet dagelijks groenten, terwijl we volgens de richtlijnen minstens één portie per dag zouden moeten gebruiken. In de leeftijdscategorie van 19 tot 29 jaar neemt slechts 24,2% dagelijks een portie groenten. Zonder groentesoepen en –sappen mee te rekenen, neemt de Belg gemiddeld per dag 138 gram groenten, minder dan de helft van de nodige 300 gram! Weliswaar nemen we iets meer groenten in de zomer in vergelijking met de winter, respectievelijk 146 gram tegen 126 gram, maar we blijven ver onder de norm. De resultaten spreken boekdelen: niemand haalt de norm voor gezonde voeding, namelijk 300 gram groenten per dag.

Laten we eerlijk zijn, we eten wel graag groenten, maar dat bereiden, daar kruipt toch veel tijd in! Gelukkig zijn er oplossingen: één StarMeal maaltijd - beantwoordt al volledig aan de norm voor gezonde voeding. Gemiddeld bevatten de StarMeal maaltijden 200 tot 300 gram groenten, meer dan wat de Belg gemiddeld per dag consumeert!

Antwoord door lieven

Natuurlijk zijn we ook dit jaar van de partij om de festivalgangers van gezonde voeding te voorzien. U kan ons vinden zowel op de weide, als aan de camping A3 en in de rock village.

Antwoord door lieven

U kan een StarMeal Healthy Food Corner laten plaatsen. Wekelijks worden er dan verse salades en pasta’s door ons geleverd. U kan hiervoor altijd info aanvragen.

Antwoord door Marijke

Al onze verdelers kan u vinden op onze websitepagina “waar kopen”

Antwoord door Marijke

Het is mogelijk om bij ons groentensalades en pasta’s in kilo’s te bestellen. Vanaf 10 kilo in totaal. Dit kan u afhalen aan ons atelier in Herselt. Sauzen bestellen is ook mogelijk.

StarMeal
& Friends

Enter your StarMeal username.
Enter the password that accompanies your username.
Wachtwoord vergeten?

Nog geen deel van de familie?

Facebook
“Gezonde collega’s zijn leukere collega’s: viva de lekkere lunch op kantoor! ”
Tijd om je leven te beteren?